Nicole Kidman
Född i Honolulu på Hawaii, uppvuxen i Australien. Började dansa balett som 3-åring med fick på grund av att hon växte så det knakade tänka om, det blev skådespeleri istället. Genombrottet för flertalet svenska TV-tittare kom efter miniserien Bangkok Hilton, därefter följer ett pärlband av succéer på vita duken, bland annat Lungt Vatten och Moulin Rouge. Tidigare gift med Tom Cruise. Nicole är nu en av de mest eftersökta skådespelarna i Hollywood och toppar listan på förmögna kändisar i Australien.
Elle Macpherson
En av supermodellerna från 80 och 90-talet med smeknamnet the Body. Elle provade även på skådespeleriet dock utan större framgång. Elle har på senare år gett ut en egen kollektion underkläder, Elle Macpherson Intimates.
George Lazenby
Blev vald att ersätta Sean Connery som Bond i Hennes Majestäts Hemliga Tjänst 1969, hans första och enda Bondfilm. Har spelat in andra filmer i Australien och Hollywood efter den korta sejouren som 007.
Paul Hogan
Storsuccé världen över på 80-talet som Crocodile Dundee. Paul Hogan blev en pr-ambassadör för landet och håvade in miljoner. Gift med motspelerskan från Dundee filmerna, Linda Kozlowski.
Errol Flynn
Kapten Blod och Robin Hood från 30 och 40-talet, Hobartpojken som med sin karäktäristiska fjunmustach charmade Hollywood och damer världen över. Mer Errol
Steve Irwin
den orädde krokodiljägaren och grundaren till Australia Zoo i Brisbane, som med sitt frenetiska letande efter ormar, spindlar, krokodiler och andra kryp gjort sig känd världen över. Skapade på senare år negativa rubriker i Australien på grund av bland annat bära-bebis-i-ena-handen-och-mata-krokodil-med-andra och glida-på-mage-med-pingviner-och-störa-friden-i-Antarktis incidenter. Avled i september 2006 efter att ha blivit stungen av en rocka.
Ian Thorpe
198 cm simmartorped och en av världens bästa mellandistanssimmare då det begav sig, trots sina unga år tog han hem drösvis med medaljer innan han 2006 meddelade att han slutar med simning.
Cate Blanchett
sofistikerad arbetsnarkoman med rollregister spännandes från bland annat kunglig höghet i Queen Elizabeth, till spion i Charlotte Grey och mera lössläppt i Shipping News, medverkade även i Ringen-triologin.
Jason Donovan
skådis som gått från grannsåpa och romans med Kylie på 80-talet till mer aktuell advokatsåpa, har även varit framgångsrik på engelska teaterscener.
Dame Edna
även känd som Barry Humphries vilket är aktörens riktiga namn. Förutom att vara en vandrande vulgoperuk är han även känd för diverse andra framträdanden och karaktärer, har en rad utmärkelser och hedersutnämningar i bakfickan.
Bryan Brown
Machotuffing bärandes akubra, storhetstid 80 och 90-tal då han bland annat medverkade i klassikern Fem Svarta Höns (A Town Like Alice) baserad på Nevil Shutes bok. Har efter det setts i ett antal mer eller mindre framgångsrika produktioner i Hollywood och på hemmaplan.
Hugh Jackman
Sydneyfödd vänsterhänt Bond-kandidat som förutom att ha medverkat i filmer även dansat och sjungit på Broadway. Herr Superleende kan förutom att sjunga, dansa och agera även spela piano, fiol och gitarr.
Mary Donaldson
eller som hon numera tituleras, hennes kungliga höghet. Hobartflickan som råkade snubbla på och falla för en alldeles riktig prins. Halva kungariket, eller åtminstone en del av apanaget, borde tveklöst tillfalla ingifta icke-danskar som lyckas bemästra och förstå det danska språket, go Mary! mer information
Cathy Freeman
400-meters medaljören som 2003 meddelade att hon drar sin tillbaka från idrotten, den gröna kroppsstrumpan och löparskorna är lagda på hyllan och numera ägnar hon sig åt lite av varje. Har guldmedaljer från världsmästerskapen i Aten 1997 och Sevilla 1999, tog även guld i olympiaden på hemmaplan i Sydney 2000 där hon dessutom tände den olympiska elden.
Sigrid Thornton
Floden blev mitt liv, Seachange och andra serier och dramatiseringar har gjort att vi känner igen detta ansikte, en av Australiens mest populära skådespelerskor. Har på senare tid ägnat sig mestadels åt teater och liveföreställningar och jobbar även bakom kameran och med allehanda välgörenhetstillställningar.
Lleyton Hewitt
Högerhänt 180cm Wimbledonvinnare från Adelaide, blev 1998 den yngsta att vinna ATP. Har för vana att peppa sig själv med käcka utrop under matcher vilket irriterar vissa fans.
Mark Philippoussis
Högerhänt 193cm tennisspelare från Melbourne. Började spela tennis vid sex års ålder tränad av pappan. Förkärlek till exklusiva sportbilar och vackra damer.
Pat Rafter
Född i gruvstaden Mount Isa i Queenslands outback och nummer sju av nio syskon, numera bosatt på på Bermuda. Erkänner att prispengarna inom tennis är oproportionerligt stora och har skänkt mycket till välgörenhet.
Russell Crowe
filmhjälte med kort stubin. Lika känd för sina paparazzi- och motspelar fighter som för gladiatorfighterna på vita duken, sägs dock ha lugnat ner sig betydligt sedan han blev pappa.
Rupert Murdoch
Melbournefödd mediamogul, sedan 1985 amerikansk medborgare. Ärvde som ung Adelaide News och gjorde en relativt liten tidning, från en relativt liten stad stor nog att tävla med de mer etablerade. Murdoch vände därefter försäljnings- siffrorna för ett flertal dagstidningar världen över och det egna bankkontot växte så det knakade. Idag består hans mediakoncern av bland annat 1/3 av den brittisk dagspressen, ännu mer av den australiska. Dessutom ingår fotbolls och rugbylag, film, TV och internet-företag världen över.

musik...
Olivia Newton-John
Greaseade runt på dansgolvet med John Travolta 1978 som Sandy i en av filmklassikerna och har ett antal album och filmroller bakom sig vid det här laget. Född i England med flyttade fem år gammal till Australien med familjen, efter genombrott hemma lockade England igen och genom samarbete med Cliff Richard i början på 70-talet slog hon igenom stort i Europa, USA och Japan. Representerade 1974 England i melodifestivalen men fick tillsammans med övriga deltagare se sig besegrade utav fyra sjönsjungande trikåklädda svenskar.
Midnight Oil
Rockarna med Beds are Burning och Blue Sky Mine, rebelliska texter och kända för sina aboriginsympatier. Den karismatiske sångaren Peter Garrett som under flera år varit ambassadör för miljöorganisationen Volunteer Green, anslöt sig för något år sedan till Labour partiet, han var ett hett om än kontroversiellt namn inom politiken valåret 2004. Efter valsegern för partiet i november 2007 utnämndes Peter Garrett till Australiens nya miljöminister.
Natalie Imbruglia
Ännu en stjärna som startade sin karriär i supersåpan Grannar, lämnade Australien för London där skådespeleri byttes mot sångkarriär, har även kontrakt med en kosmetik-jätte som var snabb att dra nytta av denna mörka skönhets rådjursögon.
Kylie Minogue
Popsnärtan och glamikonen som inte behöver någon större presentation, startade sin karriär i Grannar, en såpopera som fortfarande rullar och som varje år producerar nya stjärnskott i Australien. Nu lika het som någonsin efter att ha kämpat sig igenom bröstcancern.
AC/DC
Australiska hårdrockare från 70-talet som fortfarande håller igång, med bland annat karaktäristiske skolpojken Angus Young på gitarr.
Darren Hanlon
Kungen av udda ord, okänd för dom flesta svenskar om man inte varit i Australien och lyssnat på radiostationen Triple J. En gitarr och banjospelande Bob Dylan/Robert Broberg som i sina underfundiga texter om vardagliga företeelser ofta använder ord som inte är så vanliga i sånger. Vad sägs om "first aid kit", "there's not enough songs about squash", "hiccup", "
peroxide" och "cardiovascular". Smart musik av en ordkonstnär som inte komplicerar till artisteriet.
INXS
Ett av Australiens mest kända rockband med flertalet internationella hits. Bandet fortsatte efter sångaren Michael Hutchence död 1997 men utan samma framgång.